Hanny Vree

Hanny koos voor het klassieke ballet en na haar opleiding danste zij o.a. bij De Hoofdstad Operette. Zij behoorde tot de vaste kern van de Helen Le Clerq dansers. Na haar danscarrière debuteerde zij als actrice in de rol van Blonde Greet (De Jantjes), onder regie van schoonmoeder Beppie Nooy. De hoofdrol in 'Jeugdprostitutie' (VARA TV) bracht haar landelijke bekendheid. Zij was daarna te zien in een veelvoud van producties en series (o.a. Een mens van goede wil, Waaldrecht, Onderweg naar morgen, Goeie tijden, Slechte tijden, Zeg'ns Aaa, Kwistig met Muziek). In de film "Rooie Sien" speelde zij een bijrol en in "Salut en de kost" de hoofdrol. Zij behoorde samen met haar schoonzus Carry, tot de peilers van het volkstoneel. Naast haar werk als actrice is zij actief als choreograaf, kostuumontwerper en auteur. Hanny acteerde in talloze theater en TV producties en stond als cabaretière o.a. naast Albert Mol en Gerard Cox. Sinds haar zelfgeschreven soloprogramma "Een beetje Kind gebleven" schrijft, bewerkt en vertaalt zij o.a. liedteksten, is zij creatief consulent bij Novo Theaterproducties en treedt zij op als zangeres/cabaretière. In 2010 stond Hanny samen met o.a. schoonzus Carry Tefsen en dochter Danny Nooy in 'Omdat Ik Zoveel Van Je Hou', een overzicht van 100 jaar volkstoneel. Sinds 2008 staat zij samen met dochter Danny Nooy in de spetterende act: De Mokumse Mokkels!

Danny Nooy

En de appel valt niet ver van de boom. Danny werd op 10 december 1974 in Amsterdam geboren. Zij groeide op in de binnenstad van Amsterdam om de hoek van theater Carré. En op jonge leeftijd was zij daar al kind aan huis. Omringd door haar producerende vader Marty Hinrichs en acterende/zingende moeder Hanny Vree was voor Danny de beroepskeuze niet zo moeilijk. Zij ontwikkelde haar talent onder andere aan de Jeugdtejaterschool, Academie voor Kleinkunst en acteerschool De Trap. Om het vak door en door te leren kennen werkte zij niet alleen vóór, maar ook achter de schermen. Onder andere als productie-, en regieassistente (Purper) en kleedde zij een aantal nationale (René Froger) en internationale theatervedettes. Het theaterbloed laat zich niet verloochenen en als kleindochter van de legendarische Beppy Nooy zocht Danny naar haar eigen identiteit in het theatervak. Zij debuteerde in Showbizz City in "Het Musical Café". Daarna werkte zij mee aan musicals (waaronder Spelenderwijs van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans) en dinnershows zoals theaterrestaurant De Suikerhof in Amsterdam, tevens was zij te zien in verschillende Tv-series. In 2010 staat zij samen met o.a. moeder Hanny Vree en tante Carry Tefsen in 'Omdat Ik Zoveel Van Je Hou', een muzikaal eerbetoon aan 100 volkstoneeltraditie van de theaterfamilie Nooy. Inmiddels overtuigd van het feit dat onze bijzondere authentieke Amsterdamse toneel-, en muziekhistorie behouden moet blijven is zij, om dit te bewijzen, samen met Hanny Vree als volbloed Amsterdamse te zien als De Mokumse Mokkels!


Samen

Samen is voor ons een begrip dat ver strekt. Beide onder het zelfde sterrenteken Boogschutter geboren, staan we stevig en met beide benen op de grond (toneel), terwijl onze toekomstpijlen niet ver genoeg kunnen reiken. Zo zijn wij samen één in het ontwikkelen van diverse muzikale acts. In de klankkleur van onze stemmen is de symbiose compleet. U kunt ons "samen" horen en zien als o.a. DE MOKUMSE MOKKELS.